De leukste rijschool in omgeving WEERE – HOORN

Kies een rijschool die bij je past!

Een rijschool kiezen doe je niet zomaar.

De leukste rijschool in omgeving WEERE – HOORN

Kies een rijschool die bij je past!

Een rijschool kiezen doe je niet zomaar. Je rijbewijs halen kost niet alleen veel geld, vaak gaat er ook een langere periode overheen voordat je geslaagd bent. Daarom is het belangrijk om vooraf stil te staan bij wát jij belangrijk vindt. De keuze voor je rijschool gaat verder dan alleen de prijs. Daarom hieronder enkele tips die je kunt gebruiken om een rijschool te kiezen die aansluit bij wat jij zoekt.

Goed oriënteren als je een rijschool gaat kiezen

Een rijschool kiezen begint bij je goed oriënteren op de mogelijkheden die er zijn. Het spreekwoord ‘Een goed begin is het halve werk’ is hierbij zeker van kracht. En het begint bij de vraag: wat vind jij belangrijk? Als je dat weet, kun je een rijschool kiezen die het beste aansluit bij jouw wensen.

Een paar vragen die je je daarbij kunt stellen, zijn:

  • Zoek je een goedkope rijschool?
  • Zoek je kwaliteit, en kijk je minder naar de prijzen?
  • Zoek je een autorijschool waar je les krijgt in een bepaalde auto?
  • Zoek je een rijschool die ook ’s avonds lesgeeft?
  • Zoek je een rijschool die gespecialiseerd is in lessen voor mensen met bepaalde aandoeningen?

Deze vragen kun je uiteraard uitbreiden met vele andere. Maak voor jezelf gerust een lijstje voordat je op zoek gaat naar jóuw rijschool. Tegenwoordig maakt internet je zoektocht een stukje gemakkelijker, maar realiseer je altijd dat ‘mooie beloftes’ en de ‘realiteit’ niet altijd hand-in-hand gaan.

Prijs/kwaliteitsverhouding

Als je een rijschool kiest, is de prijs/kwaliteitsverhouding uiteraard erg belangrijk. De kwaliteit moet goed zijn en de prijzen natuurlijk niet te hoog. Meestal kun je deze info op internet vinden. De prijzen staan bijna altijd op de website van de rijscholen. En het CBR houdt het slagingspercentage bij van de rijscholen.

Nu geldt ook hierbij een waarschuwing. Het slagingspercentage zegt lang niet alles. Sommige rijscholen hanteren trucjes om hoger op de lijst te komen.

Wat meestal wel klopt: goedkoop blijkt vaak duurkoop. Goedkope pakketten en/of uurtarieven zeggen nog niets over het aantal lessen die je nodig hebt. Uiteindelijk bepaalt het aantal lessen wat je uiteindelijk kwijt bent.

Wat kost het om je rijbewijs te halen?

Realiseer je goed dat het rijbewijs halen geld kost. Je hebt er gewoon veel geld voor nodig.  Wees je er daarom bewust van dat je een bepaald budget nodig hebt om het roze papiertje te kunnen bemachtigen. Het gebeurt nog té vaak dat iemand die met enthousiasme gestart is, moet stoppen omdat het budget ‘op’ is. En dat is dan helemaal  jammer van het geld.

Om een richtprijs te noemen: op € 2500 moet je zeker wel rekenen.

Kijk tijdens een proefles of het klikt met je rijinstructeur

Als je een rijschool gekozen hebt op basis van je vóóronderzoek, dan komt eigenlijk nog het belangrijkste: de klik met de instructeur. Een rijopleiding is een individuele opleiding. Tijdens de rijlessen moet er een goede sfeer in de auto zijn. Jij moet je op je gemak voelen. Zo niet, dan heeft dat een negatieve invloed op je prestaties (waardoor je ook méér lessen nodig zult hebben).

Of er een klik is, is heel persoonlijk. Dat is geen informatie die je op internet vindt. Sterker nog, het is jouw gevoel of het klikt, of niet. Mijn tip is dan ook, spreek altijd een proefles af. De meeste rijscholen bieden deze gratis aan als je aansluitend daarna klant bij hen wordt. Word je geen klant reken dan op € 50,- voor een proefles. Maar je kunt beter dit betalen (en kwijt zijn), dan een heel pakket kopen en met tegenzin of in ieder geval met minder enthousiasme en motivatie de rijopleiding volgen.

Dit zijn mijn tips voor het kiezen van een rijschool. Doe er je voordeel mee!

Vraag een proefles aan:

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.